Annonse
00:01 - 16. oktober 2015

Familiekrangelen fortsetter

Mens 270 biskoper er samlet i Roma for å diskutere hvilke familieverdier verdens katolikker skal leve opp til, er splittelsen innad i kirken tydeligere enn noensinne.

Familiekrangel: Pave Frans i diskusjon med kardinalene under «familiemøtet» i Vatikanet den 6. oktober. ⇥⇥Foto: Franco Origlia/Getty Images
Annonse

Da den katolske kirkens fremste representanter fra hele verden møttes til diskusjon om familiens rolle i det moderne samfunnet i forrige uke, var det vanskelig å fri seg fra tanken om at det er noe grunnleggende absurd med et slikt opplegg. Bildene fra åpningsdagen, der 270 eldre, single menn satt med alvorlige ansikter for å diskutere hva som er best for familien, minnet om en Monty Python-sketsj, eller noe en belgisk surrealist kunne ha kommet på.

I tillegg, som det ble påpekt i et hyppig sirkulert innlegg på sosiale medier, minnet det en hel del om bildene fra Saudi-Arabias konferanse om kvinners rettigheter, som ble arrangert i vinter – uten kvinner, selvsagt.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse