00:00 - 30. oktober 2015

Det skjer hver dag, men ingen snakker om det

Det angår millioner av menn, ingen vet hvor mange. Ingen forsker på det. Det omtales aldri i media, mørketallene er store. Vi snakker om «skjev penis»-syndromet. Millioner av menn opplever sporadisk at forhud krøller seg på uvante måter, slik at urin flommer på skrå eller med abnorm spredning, og lander på gulvet. Mange føler seg presset til å sitte, med avmaskulinisering og stigmatisering som resultat. Ingen interesseforening kjemper for dem, de taper kampen om offentlige midler. Neglisjeringen fortsetter under dagens regjering. Tør du bryte tabuet, helseminister Bent Høie?

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse