Annonse
00:01 - 16. oktober 2015

Av-avskjediget – og snudde i døra

Annonse

Thomas Nilsen, tidligere redaktør for nyhetssiden Barents Observer, ble denne uken av-avskjediget fra jobben. Nilsen fikk sparken for å ha opptrådt illojalt, som Morgenbladet skrev om for et par uker siden, etter å ha kritisert sine eiere for å ikke la avisen jobbe under Redaktørplakaten. Nå er avgjørelsen omgjort – men Nilsen sa samtidig opp. Kanskje ingen dum idé: styreleder Stig Olsen i Barentssekretariatet, som sto for sparkingen, sier tross alt til Journalisten at avgjørelsen var helt riktig. Men nå unngår han i hvert fall å møte Nilsen i en rettsal. Hva som skjer videre med avisen, er uvisst: overfor Morgenbladet har Nilsen antydet at eneste løsning for Barents Observer er å få nye eiere. Spørsmålet om Redaktørplakaten skal behandles enda en gang på et styremøte i Barentssekretariatet i oktober.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 10 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse