00:00 - 11. september 2015

Harmdirrende anklage

Foto: Getty Images

Høyrepopulistenes franske leder, Marine Le Pen (bildet), tar en Émile Zola i flyktningdebatten. Onsdag morgen startet hun hele ni twitter-meldinger med «Jeg anklager…», slik Zola gjorde i et avisinnlegg i 1898, da han forsvarte den uskyldig dømte offiseren Alfred Dreyfus. Le Pens harme skyldes bølgen av flyktninger og migranter over Europa, og her slipper ingen unna, bortsett fra Bashar al-Assad og Den islamske staten. Le Pen anklager Hollande, Manuel Valls, Sarkozy, Merkel, politiske ledere i Washington, London, Brussel, FN, EU-kommisjonen og Schengen-forsvarerne. Dessuten er det migrantene som frivillig risikerer forlis og drukning, ifølge Marine Le Pens harmdirrende serie med twittermeldinger.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse