Annonse
00:01 - 21. august 2015

Ferdaminne fra Arendal

Ikke til å elske, ikke til å hate, skrev Aasmund Olavsson Vinje om hvordan talerne ordla seg under Sangerfesten i Arendal i 1859. Han ville ha sagt det samme i dag, etter Arendalsuka.

Pollen 2015: Hvem er hvem fra de utallige organisasjonene? Kan du skille taxiforbundet fra fredsaktivisten, fylkeskommunen fra Handel og Kontor, NHO fra kunstnernettverket, uten å kikke på oversikten nederst i artikkelen? Foto: Erik Holand
Annonse

Det var torsdag kveld i VIP-teltet ved gjestehavna, og det var blitt sent. Fra mørket utenfor teltet lød et skrik: «Arendalsuka er mi uke!»

Var det selve lykken hun flommet over av og bare måtte gi utløp for? Gleden over endelig å være der hun, den samfunnsengasjerte, hører hjemme, lykken over å kunne gå rundt i virkeligheten som om den var en film basert på kronikk- og debattsidene? Snu deg og se rett inn i øynene til en meningsbærer. Det er en drømmeverden, dette – for alle oss fra elevrådet. Men hun som skrek fortsatte, nå skingrende, alt viste seg å være rettet mot mannen: Hva gjør du her!? Det var bare et ledd i den evige kampen om kalenderen, nå som ferien er over og arrangementene står i kø. 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt