00:01 - 21. august 2015

Ferdaminne fra Arendal

Ikke til å elske, ikke til å hate, skrev Aasmund Olavsson Vinje om hvordan talerne ordla seg under Sangerfesten i Arendal i 1859. Han ville ha sagt det samme i dag, etter Arendalsuka.

Pollen 2015: Hvem er hvem fra de utallige organisasjonene? Kan du skille taxiforbundet fra fredsaktivisten, fylkeskommunen fra Handel og Kontor, NHO fra kunstnernettverket, uten å kikke på oversikten nederst i artikkelen? Foto: Erik Holand

Det var torsdag kveld i VIP-teltet ved gjestehavna, og det var blitt sent. Fra mørket utenfor teltet lød et skrik: «Arendalsuka er mi uke!»

Var det selve lykken hun flommet over av og bare måtte gi utløp for? Gleden over endelig å være der hun, den samfunnsengasjerte, hører hjemme, lykken over å kunne gå rundt i virkeligheten som om den var en film basert på kronikk- og debattsidene? Snu deg og se rett inn i øynene til en meningsbærer. Det er en drømmeverden, dette – for alle oss fra elevrådet. Men hun som skrek fortsatte, nå skingrende, alt viste seg å være rettet mot mannen: Hva gjør du her!? Det var bare et ledd i den evige kampen om kalenderen, nå som ferien er over og arrangementene står i kø. 

Annonse