Annonse
00:40 - 19. juni 2015

Vedlegg I. Andre hypoteser kommisjonen har vurdert

Svak organisasjon? Generasjon? Dama til?

1977: Hanna Kvanmo blir parlamentarisk leder. Selv om partiet er lite, blir hun en av landets mest populære politikere.
Annonse

Surralistisk venstreparti? SVs havarikommisjon fra 2014 pekte på at partiet hadde «svak organisasjon». Folk som sto frivillige på stand, hadde ikke fått riktig opplæring og visste ikke hva det var meningen at partiet skulle mene ute i nasjonens gågater.

– Jeg opplever at partiet sentralt ikke har vært flinke nok til å spørre seg hva vil vi med medlemmene og med lokallagene våre, det jobber vi med nå, sier SVs ferske partisekretær Kari Elisabeth Kaski.

Tidligere SV-medlem og fylkespolitiker Erlend Helle har derimot liten tro på at det er den svake organisasjonen som er hovedproblemet.

– Det er ikke organisasjonen som gjør at folk stemmer på et parti, det er at folk finner det politisk interessant.

 

Generasjons­partiet? SVs elendige skolevalg i 2013 reiser spørsmålet om SV som dessertgenerasjonens parti, har problemer med å rekruttere fra ungdommen. Men partiet har fortsatt blant de yngste velgerne.

 

Ikke min type? Flere informanter har pekt på at Audun Lysbakken gjorde et dårlig inntrykk i programmet Dama til på NRK. «Min forelskelse i Lysbakken tok slutt da jeg så han i Dama til. Så utrolig døll og hadde med seg pr-rådgiveren sin på alle datene.» Men fortsatt er et av de første forslagene Google kommer med når du søker på Audun Lysbakken, «kjæreste».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 10 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
SV
Annonse