Annonse
00:00 - 26. juni 2015

Jo eldre du er, jo billigere dør du

Hva teller i kampen om helsekronene? Hvor mye du har lidd? Hvor mange som elsker deg? spør Maria Berg Reinertsen.

Annonse

I snart to år har Helsedepartementet lett etter nye regler for hvilke syke som skal prioriteres. I høst la Prioriteringsutvalget, ledet av Ole Frithjof Norheim, professor i samfunnsmedisin, frem utredningen «Åpent og rettferdig».

Målet var samme regler for prioritering – fra topp til bunn i helsevesenet. Fra intensivlegen til helsemininsteren, fra kreftmedisinene til rusomsorgen. Det var rettferdig, det var vakkert, det skulle stoppe kjeften på høylytte pasientorganisasjoner og pågående foreldre som skrek seg til enda en allergiutredning for snørrungen sin. Det skulle løfte frem de tause taperne, pasienter i psykiatrien og rusomsorgen. Samme målestokk for alt.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse