Annonse
09:56 - 02. januar 2015

Obama mot Republikanerne, eller...

Annonse

SISTE TO ÅR

Barack Obamas siste to år som president er i gang, med en republikansk og fiendtlig kongress og nye basketak i vente. Men vent litt, Republikanerne tar krangelen helt på egenhånd. Etter at Obama 17. desember kunngjorde tøvær overfor Cuba, er det brutt ut åpen strid mellom to republikanske senatorer med presidentambisjoner, Marco Rubio og Rand Paul. Obamas nye Cuba-politikk betyr å underkaste seg tyranni, hevdet den kubansk-ættede Rubio. Rubio «oppfører seg som en isolasjonist som vil trekke oss bak grensene og kanskje bygge en vollgrav», sier Paul på Twitter. Paul er selv blitt beskyldt for isolasjonisme, men har satset mye på å bygge opp utenrikspolitisk troverdighet de siste månedene. Mål: presidentvalget i 2016.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse