Annonse
04:33 - 10. januar 2014

Støtt oss eller få veien stengt!

Annonse

Mark Sokolich, den demokratiske ordføreren i New Jersey-kommunen Fort Lee, nektet å støtte republikaneren Chris Christies gjenvalg som guvernør i delstaten. Ikke lenge etter ble plutselig flere av kommunens kjørefelter til en av verdens travleste trafikkårer, George Washington-broen, stengt. Men ingen kunne forklare hvorfor. Da det ble avslørt at mannen som sto bak stengningen var Mark Wildstein, gammel klassekamerat av guvernøren og en klassisk go-to-guy, begynte mistanken å summe. Så ble det funnet en e-post til Wildstein fra nestlederen i guvernørens stab, Bridget Anne Kelly, hvor hun gir utrykk for at hun synes det er «på tide med litt trafikktrøbbel i Fort Lee». Først ble skolebussene forsinket. Deretter rapporterte nødsentralene om at sykebiler ikke kom frem, med i hvert fall ett dødsfall som resultat. Nå er spørsmålet om affæren er kriminell eller bare den mest smålige formen for politikk. Guvernør Christie insisterer uansett på at han intet visste om stabens påfunn. Christies arbeid for å bli republikansk presidentkandidat i 2016 fortsetter inntil videre: Han ønsker fortsatt å være en kandidat som bygger broer.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse