Annonse
14:31 - 14. mars 2013

Morgenbladet forsurer Oljefondets årsrapport

Annonse

«Avkastningen på Statens pensjonsfond utland var 13,4 prosent i 2012. Det er fondets nest beste resultat noen gang.» Slik begynner Norges Bank pressemeldingen som ble sendt ut da banken la frem Oljefondets årsrapport. Det er 0,2 prosent bedre enn «referanseindeksen» fondet sammenligner seg med. Flinkt fond! Vi åpner rapporten, blar opp tabell 1.2. Øverst i venstre hjørne: Avkastning i 2012: 13,42 prosent. Så jobber vi oss nedover tabellen, først trekker vi fra prisstigningen på 1,95 prosent, deretter forvaltningskostnadene på 0,06 prosent. Da har vi nådd bunnen av tabellen: Årlig netto realavkastning: 11,18 prosent i 2012. Så går vi bortover mot høyre til vi når nederste hjørne lengst til høyre: Årlig netto realavkastning siden starten i 1998: 2,97 prosent. Handlingsregelen forutsetter 4 prosent netto realavkastning. Vi spiser fortsatt av grenen vi sitter på.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt