Annonse
15:52 - 10. januar 2013

Nye samaritaner

Annonse

Samaritanerne – kjent fra bibelhistorien om den gode samaritan – utgjør i dag en knøttliten religiøs minoritet. De teller bare 766 personer, og holder til i en landsby like utenfor Nablus på Vestbredden. Derfor er faren for genetiske fødselsdefekter blitt stor. Ja, den er blitt så stor at samaritanernes religiøse ledere har diskutert saken, og åpnet for ekteskap med kvinner utenfra. Et ukrainsk ekteskapsformidlingsbyrå ble satt på saken. Til nå har elleve ukrainske kvinner giftet seg med samaritanske menn og flyttet til landsbyen, melder Al-Jazeera. I romertiden var det rundt en million samaritanere i Midtøsten, men de ble senere forfulgt og forsøkt tvangskonvertert til både kristendom og islam. MNO

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse