Annonse
13:53 - 03. januar 2013

Nyårets tegneserie

Annonse

«Hvem eier Muhammed? Alle.» Slik begrunner det franske satiremagasinet Charlie Hebdo hvorfor det denne uken kastet nok en provoserende brannfakkel ut til fundamentalistiske muslimer, som mener det er helligbrøde å fremstille profeten i bilder. Charlie Hebdo, som ved flere anledninger har nektet å godta at Muhammed er unntatt ytringsfrihetens idealer, publiserte denne uken en tegneserie om hans liv. «Vi kan karikere Muhammed slik vi karikerer Jesus, Napoleon og Zorro», skriver redaksjonen. Iran fordømmer tegneserien, og landets utenriksminister ber om det blir tatt rettslige skritt mot magasinet. Charlie Hebdo sier at tegneserien er «gjennomført halal».

TG

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse