Annonse
14:15 - 03. januar 2013

Hensikten med en kvinne som sjef

Annonse

I anledning årets 100-årsjubileum for stemmerett for kvinner, besøker vi Kilden, nettstedet for kjønnsforskning. Der finner vi en studie som konkluderer med at det ikke er forskjell på mannlige og kvinnelige sjefer. Anne Grethe Solberg har spurt 917 norske topp- og mellomledere i det private næringsliv. Hennes studie viser at like mange menn som kvinner har en feminin lederstil og like mange kvinner som menn en maskulin lederstil. Totalt er det bare 30 prosent av de spurte, menn og kvinner, som har en maskulin lederstil. «Ensidig kritikk av maskuline menns lederhegemoni samsvarer ikke med de faktiske forholdene i mitt utvalg», sier Solberg. Lederstilen som fungerer best, er den androgyne, også den praktisert av en like stor andel av begge kjønn. Et argument for at det ikke er så farlig med kjønnsbalansen: Hva er vitsen med kvinnelig sjef hvis hun ikke tørker tårer og rydder kaffekopper?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse