Annonse
15:21 - 12. januar 2012

Fengslet på Vestbredden

Den palestinske flyktningen Abu Arrah sitter nå fengslet på Vestbredden. Hans norske advokat er bekymret.

Annonse

I forrige uke skrev Morgenbladet om den palestinske flyktningen Aaron Abu Arrah, som kom til Norge i 2009. Han fikk endelig avslag på sin asylsøknad i juni i fjor, og oppholdt seg ulovlig i Norge i fire måneder, før Politiets utlendingsenhet fikk rettens medhold til å internere ham for fire uker.

Den 29. desember ble han oversendt fra utlendingsinternatet på Trandum til akuttspsykiatrisk avdeling på A-hus, etter at han forsøkte å ta sitt eget liv. Kun fem dager senere ble han hentet ut av sykehuset, og fulgt av norsk politi hele vegen, ut av landet, via Amman, og inn på Vestbredden.

På palestinsk side av Jordan ble Arrah tatt i mot av familien. Han møtte, som avtalt, til avhør hos den palestinske etterretningstjenesten lørdag 7. januar. Han ble fengslet, og satt på isolat, etter de muntlige opplysninger den norske advokaten Cecilie Schjatvet baserer seg på. Også Facebookgruppen «Let Aron stay in Norway» følger behandlingen av Arrah tett, med kontakter i hans nære familie.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse