Annonse
04:00 - 24. desember 2010

Mulig økt militærinnsats

Forsvarsdepartementet vurderer å sende en større norsk styrke til Sudan neste år.

Annonse

I dag har Norge militært sanitetspersonell, stabsoffiserer og observatører i den FN-ledede UNMIS-styrken i Sudan. I tillegg har norsk politi bidratt med et mindre antall tjenestemenn. Etter det Morgenbladet erfarer, har Forsvarsdepartementet begynt å forberede seg på å trappe opp det militære bidraget.

Men statssekretær i Forsvarsdepartementet, Roger Ingebrigtsen, understreker at en slik operasjon må ses i sammenheng med den nåværende militære innsatsen i Afghanistan.

– Vi kan ikke utelukke noen ting, men bakteppet er at vi har en tung operasjon gående i Afghanistan. Det må vi alltid ha med oss, når vi tenker på hvor mye mer Norge kan yte. Selv om vi er et land med bra økonomi, har vi ikke utømmelige menneskelige kilder, sier Ingebrigtsen til Morgenbladet.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse