Annonse
04:00 - 08. oktober 2010

Hvil i fred

Kristelig Folkeparti har fått en gylden anledning til å begrave seg selv med verdighet.

Annonse

KrF-leder Dagfinn Høybråten varslet i Dagsrevyen sist helg at han går av som partileder, og nå er kampen om å overta etter ham i gang. Knut Arild Hareide, Dagrun Eriksen og Hans Olav Syversen, med Inger Lise Hansen i en sentral birolle, har gått sin rundgang i mediene denne uken, for å posisjonere seg best mulig om bord på et skip som likevel er i ferd med å synke. KrF ligger jevnt rundt sperregrensen på meningsmålingene, og utsiktene til å gjenoppstå med ny kraft, er heller dårlige.

KrFs krav om at tillitsvalgte må være bekjennende kristne, er antikvarisk. Det innser da også mange i partiet. Kampen mot fri abort og mot homofile ekteskap er for lengst tapt. Andre kjernestandpunkter, som kontantstøtte til foreldre som velger å være hjemme med barn under tre år, er det andre partier som har vernet om etter at KrF forsvant fra regjeringskontorene i 2005.

Med Høybråtens avgang får KrF en anledning til å spørre seg selv om partiet i det hele tatt har noe å bidra med i det politiske Norge frem mot 2050. Og enda mer, om det er velgere igjen å appellere til.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse