04:00 - 17. september 2010

Svensk blåveis

Sverigedemokraterna står foran det endelige gjennombruddet. Det kan gi norske tilstander i innvandringsdebatten.

Mot muslimer: Elisabeth Sabaditsch-Wolff og Nicolai Sennels stiller opp for Sverigedemokraternas propagandaavdeling under en samtale om det de oppfatter som muslimske farer.

På Allégårdens program denne høstdagen i folkhemmets Göteborg: Bordtennis klokken 17, og «föreningsmöte for Hillevi» samt styremøte i ABF seniorer. Og Kent Ekeroth: Islamseminarium.

Folket kommer sigende, setter seg i kantinen, kjøper en fika. Tygger på det tørre kaffebrødet, fukter det med kaffe med melk. En eldre herre bærer en diskret pins, en blomst i blått og gult. En blåsippa – blåveis. Sverigedemokraternas logo, et symbol ikke ulikt løvetannen. Tøff, staut, overlever mot alle odds – og med legende kraft.

Folk er her for å ta krigen. Dagens slag er islamseminaret i regi av Sverigedemokraterna (SD) og Antiislamiseringsfonden. Som holdes her, et lite stenkast fra Järntorget, arbeiderbevegelsens sete i Göteborg. Veien til Allégården er brolagt med rødgrønn valgpropaganda.

Annonse