Annonse
04:00 - 18. desember 2009

Norsk selskap inn i risikabelt Irak-område

Statoil har vunnet en storkontrakt i Irak. Nupi-forsker Reidar Visser frykter for stabiliteten i området.

Annonse

– Hva slags felt snakker vi om?

– Feltet ligger nord for Basra og rommer svært mye olje. Selve kontrakten virker ganske balansert, siden så mye av inntektene går til irakerne selv. Derimot er det en utfordring for selve staten Irak at så mye penger kommer inn i statskassen med alle disse nye kontraktene. Landet mangedobler oljeproduksjonen og får en enorm inntektsøkning. Pengene kommer inn til dem som har makten, som kan føle at de får så mye å rutte med at de ikke tar reformer og utfordringene landet står overfor seriøst.

– Demokratiet kan ta skade?

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt