Annonse
04:00 - 18. desember 2009

Norsk selskap inn i risikabelt Irak-område

Statoil har vunnet en storkontrakt i Irak. Nupi-forsker Reidar Visser frykter for stabiliteten i området.

Annonse

– Hva slags felt snakker vi om?

– Feltet ligger nord for Basra og rommer svært mye olje. Selve kontrakten virker ganske balansert, siden så mye av inntektene går til irakerne selv. Derimot er det en utfordring for selve staten Irak at så mye penger kommer inn i statskassen med alle disse nye kontraktene. Landet mangedobler oljeproduksjonen og får en enorm inntektsøkning. Pengene kommer inn til dem som har makten, som kan føle at de får så mye å rutte med at de ikke tar reformer og utfordringene landet står overfor seriøst.

– Demokratiet kan ta skade?

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse