Annonse
04:00 - 04. juli 2008

Kina flyr til Kina

Direktefly, ja – men hvor nært står egentlig Taiwan og Kina hverandre?

Annonse

– Det ellers så kjølige forholdet mellom Kina og Taiwan blir stadig varmere. Hvorfor?

– Kort fortalt fordi Taiwans nåværende president, Ma Ying-jeou, i motsetning til den forrige presidenten har som politikk at det kun finnes ett Kina. Den såkalte «Ett-Kina-politikken» innebærer at man argumenterer mot at Taiwan skal få status som selvstendig stat. Kinesiske myndigheter og den taiwanske regjeringen argumenterer på hvert sitt vis for det samme: Et samlet Kina. Det de er uenige om, er hvem som skal styre.

– Folket har altså valgt bort partiet som kjempet for løsrivelse. Vil de ikke ha et selvstendig Taiwan?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.