Annonse
04:00 - 13. juni 2008

SV-dilemma i EU-forskningen

EU-skeptisk statssekretær sier han gjerne skulle ha deltatt i de politiske organene som former EUs forskningspolitikk.

Annonse

Norsk forskning legge seg enda tettere opp til EU, fastslo statssekretær Jens Revold i Kunnskapsdepartementet da han mandag denne uken innledet på et seminar i Oslo om internasjonalisering av forskningen i regi av Universitets- og høyskolerådet (UHR). Som erklært EU-skeptiker tilføyde SV-politikeren:

– Det er et dilemma at Norge ikke er med i de besluttende politiske organene som former EUs forskningspolitikk. Der skulle jeg gjerne ha vært med, sa Revold.

Overfor 116 utsendinger fra norske universiteter og høyskoler gjorde han det klart at de nå må sette inn EU-giret, hvis de ikke allerede har gjort det.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.