Annonse
04:00 - 04. januar 2008

Ver­den sli­ter

Snart kom­mer den år­li­ge rap­por­ten om hvor­dan ver­den har det. Og vi har det ikke godt.

Annonse

– Så hvordan står det til med verden anno 2008?

– Ikke særlig bra. Vi har sett en enestående utvikling i verdens økonomi. Men de siste tiårene har vi i realiteten brukt opp den økologiske kapasiteten. Vi har brukt olje, gass og kull for å få mer ut av egen arbeidskraft. Nå har vi mer CO2 i atmosfæren enn vi har hatt på flere tusen år. Dette øker temperaturen på jorden, som igjen fører til at havene utvider seg, og stiger. Når flest mennesker bor og jobber nær havet, vil dette by på problemer også for den globale økonomien.

– Hvorfor gir man ut en årlig «State of the World»-rapport?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.