Annonse
04:00 - 04. januar 2008

Sikrer stabil kunnskap

Toril Johansson, ekspedisjonssjef i Kunnskapsdepartementet (KD), sier Nifu Step spiller en sentral rolle for en permanent utvikling i universitetssektoren.

Annonse

– De sikrer varig og stabil kunnskap på områder som er viktige for oss. De bidrar til systematisk og langvarig kunnskapsbygging som vi har funnet behov for, sier hun.

Johansson mener forholdet mellom universitetenes basisbevilgning og oppdragsinntjening må ses i en større sammenheng. Deres samfunnsoppdrag er primært grunnforskning, ikke oppdragsforskning. Hun er ikke i tvil om at det er nyttig om universitetssektoren forsker mer på seg selv.

– Men dette må også balanseres mot behovet for varig kompetanse. Noen områder, som statistikkarbeidet, egner seg ikke til å flyttes fra år til år, sier hun.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.