Annonse
04:00 - 04. januar 2008

Globalt

Annonse

Men burgeren min får du aldri

I disse nyttårstider, med forsetter om slanking friskt i minne hos en del av oss, kan vi ikke unngå å ta opp vektproblematikk. En ny undersøkelse utført av Synovate, viser ifølge BBC at borgerne av Storbritannia er minst villig til å gi slipp på junkfood. 45 prosent av britene liker smaken av fastfooden for mye til å gi opp søppelmaten til fordel for mindre fete alternativer. USA er på klar andreplass, med en andel på 44 prosent.

I undersøkelsen er 9000 personer fra 13 land spurt om holdninger til mat og vekt, og forskjellene er store. Mange franskmenn går på vekten hver eneste dag, mens folk i Singapore sjelden ser grunn til å veie seg. Folk i Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater er blant verdens største konsumenter av lettprodukter, og de er mest interessert i slankekurs og apparater for hjemmetrening.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse