Annonse
04:00 - 07. september 2007

Globalt

Annonse

Et tilbud Hu Jintao ikke kan si nei til

Den tyske forbundskansleren Angela Merkel har lansert en ny modell for å få ned utslippene av klimagasser. Hun vil tildele kvoter per hode. Tanken er at utviklingsland tillates å øke sine utslipp, mens i-land må redusere sine til de to sidene møtes, skriver EU Observer. Hensikten er å lokke Kinas president Hu Jintao og andre folkerike u-land til å bli med i et kvoteregime. USA nekter å påta seg klimaforpliktelser så lenge Kina og India slipper unna, men spørsmålet er om Merkel-modellen frister landet som sammen med Norge topper listen over klimagassutslipp per person.

MR

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.