Annonse
04:00 - 27. juli 2007

Lo­kal­valg i Nor­ge

Annonse

 • Ved kommune- og fylkestingsvalg har valgdeltagelsen ligget merkbart lavere enn ved stortingsvalg. I 2003 var oppslutningen om lokalvalget på 59 prosent, det laveste oppslutningen målt siden 1922. Til sammenligning var oppslutningen om forrige stortingsvalg på 77,4 prosent.

 • I 2004 satte regjeringen ned Lokaldemokratikommisjonen som skulle se på hva som kunne gjøres for å bedre lokaldemokratiet i landet.

 • Kommisjonen har blant annet foreslått at staten i utstrakt grad desentraliserer makt til kommunene og tydeliggjør ansvarsfordelingen gjennom at det kommunale selvstyret lovfestes, og at kommunene får større frihet i skattespørsmål. Det vektlegges også at lokalpolitikerne har et viktig ansvar for å sette dagsorden i forkant av valget.

 • Lese mer?

  ALLEREDE ABONNENT?
  ABONNEMENT
  Fra kr 39,-
  per uke ved kjøp
  av 12 mnd abonnement
  Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
  Annonse

  Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

  Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

  Mer fra Aktuelt