Annonse
04:00 - 27. juli 2007

Lo­kal­valg i Nor­ge

Annonse

 • Ved kommune- og fylkestingsvalg har valgdeltagelsen ligget merkbart lavere enn ved stortingsvalg. I 2003 var oppslutningen om lokalvalget på 59 prosent, det laveste oppslutningen målt siden 1922. Til sammenligning var oppslutningen om forrige stortingsvalg på 77,4 prosent.

 • I 2004 satte regjeringen ned Lokaldemokratikommisjonen som skulle se på hva som kunne gjøres for å bedre lokaldemokratiet i landet.

 • Kommisjonen har blant annet foreslått at staten i utstrakt grad desentraliserer makt til kommunene og tydeliggjør ansvarsfordelingen gjennom at det kommunale selvstyret lovfestes, og at kommunene får større frihet i skattespørsmål. Det vektlegges også at lokalpolitikerne har et viktig ansvar for å sette dagsorden i forkant av valget.

 • ALLEREDE ABONNENT?
  Kjøp abonnement
  Inntil 50 % rabatt
  Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
  Annonse