Annonse
04:00 - 06. juli 2007

Hilton i våre hjerter

Noen journalister mener at det er et usvikelig tegn på kulturell arroganse å ikke skrive om Paris Hilton.

Annonse

Som enhver opplyst nettavisleser, løssalgsjournalist og populærkulturell medieviter vet, er Paris Hilton en ung amerikansk hotellarving, dokusåpeheltinne, modell, popsanger og partydame i øverste mediedivisjon, kort sagt en celebritet som illustrerer hva journalistikk er: en vare på et internasjonalt marked. Nyhetsverdien ble ikke mindre da hun i mai ble dømt til 45 dagers fengsel for fyllekjøring.

Den lokale sheriffen i California mente at hun kunne avtjene straffen i hjemlige, luksuriøse omgivelser – iført elektronisk fotlenke. Men lovens lange arm, representert ved dommeren som hadde idømt straffen, krevde at hun måtte sone den på samme måte som andre fanger. Likhet for loven! Tirsdag i forrige uke ble hun, etter 22 dagers soning i distriktsfengselet i Lynwood, sluppet fri.

Paris Hilton ble som ventet møtt utenfor fengslet av hundrevis av fotografer, fjernsynsteam og journalister. Det mest interessante ved den dekningen som fulgte, var ikke at bilder og opphissede rapporter (hun hadde blitt litt religiøs innenfor murene) var et must for internasjonal skvalderpresse og underholdningsorienterte nyhetsmedier. Slik har det alltid vært, og slik vil det forbli.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse