Annonse
04:00 - 22. juni 2007

Forskningsfinansiering

Annonse

Tidligere hadde seniorforskere og folk med professorkompetanse på forskingsinstitutter som Prio og Nupi fast lønn, men i 2000–2001 ble dette systemet lagt om slik at forskerne nå skulle inntjene sin egen lønn.

Forskerne må selge sin forskning til Forskningsrådet, Forvarsdepartementet, Utenriksdepartementet eller sikre internasjonal finansiering. Siden bare rundt ti prosent av søknadene til Forskningsrådet blir godkjent er mange forskerne avhengige av finansieringen fra andre kilder.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.