Annonse
04:00 - 22. juni 2007

De har mest å tape i høs­tens valg

Mot­vin­den for op­po­si­sjons­le­der­ne bør snart snu. El­lers blir det en tung valg­kamp.

Annonse

Klimameldingen og afghanersaken er ikke egnet til å gi noen god start på sommerferien for statsrådene og regjeringspartiene. Mer eller mindre åpen krangel regjeringspartiene imellom er per definisjon skadelig for en regjeringskoalisjon.

Men i politikken er det ikke alltid definisjonene stemmer, og det er en del som tyder på at regjeringspartiene nå er blitt mer eller mindre immune; velgerne bryr seg i liten grad om eksponeringen av en uenighet som de uansett vet er der.

Som beskrevet på denne plass tidligere, er det oppsiktsvekkende at regjeringsslitasjen for tiden nesten ikke er merkbar på meningsmålingene. Målingene varierer riktignok så mye at det er vanskelig å si noe substansielt både om trender og nivåer, men nettopp fraværet av en klar og tydelig nedadgående kurve for regjeringspartiene er bemerkelsesverdig.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt