Annonse
04:00 - 22. desember 2006

Paradigmeskifte i norsk klimaforsking

Tilpassing til klimaendring handlar om å minimalisere skadeeffektar, og optimalisere nytteeffektar. Er det politisk ukorrekt?

Annonse

Med bakgrunn i dei forventa klimaendringane, må alle sektorar med ansvar for natur- og ressursforvaltning ha ein klimatilpassa strategi. Det skriv Direktoratet for Naturforvaltning i rapporten Effekter av klimaendringer på økosystemer og biologisk mangfold. Men norske forskningsmidlar har tradisjonelt vore sett inn på å avdekke årsakene til klimaendringane.

– I arbeidet vårt med klimaendringar merka vi at Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap var meir aktive enn Miljøverndepartementet. Det var eit tankekors. Eg trur det har samanheng med at miljøbevegelsen meiner det er politisk ukorrekt å jobbe med klimatilpassing. Dei vil ha fokuset utelatande på utsleppsreduksjonar, seier Carlo Aall ved Vestlandsforsking.

Henriette Westhrin, statssekretær i Miljøverndepartementet, bekreftar at Norge historisk sett har fokusert på å finne ut om klimaendringane er menneskeskapte:

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt