Annonse
04:00 - 07. juli 2006

Eit kulturliberalt parti

Den kulturliberale sida til Arbeidarpartiet er undervurdert, meiner Hallvard Tjelmeland.

Annonse

Tuastad utfordrar historieskrivinga om sosialdemokratiet på to måtar, meiner Hallvard Tjelmeland som er professor i historie ved universitetet i Tromsø.

– Den kulturliberale sida til Arbeidarpartiet er undervurdert. Skulepolitikken er blitt framstilt som teknokratisk. Rune Slagstad har framstilt den sosialdemokratiske skulepolitikken nærast som ei nedhøvling av kulturell variasjon. Dei einsrettande sidene ved skulepolitikken har fått mest merksemd. Det frigjerande aspektet har blitt oversett.

Dette fordi mange har oppfatta at Arbeidarpartiet sitt krav om sosial og økonomisk likskap til også inneber eit krav om kulturell likskap. Men slik har det ikkje vore, meiner Tjelmeland.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.