Annonse
04:00 - 05. mai 2006

Universitetet i Stavanger

Annonse

Første høgskole som fikk universitetsstatus. NOKUT godkjente søknaden om å bli universitet 29. august 2004.

Universitetstanken i Stavanger-området er ikke ny. Allerede i 1966 satte politikerne i Stavanger av et 1200 dekar stort område på Ullandhaug til universitet. I 1988 leverte Hernes-utvalget sin innstilling om høyere norsk utdanning, og uttalte at de ikke ønsket flere norske universiteter. Utvalget bidro imidlertid til høgskolereformen, og i 1994 ble syv forskjellige høgskoler i Stavanger-området slått sammen til Høgskolen i Stavanger. Høgskolen ble samlet på Ullandhaug. I 1997 begynte man å jobbe med en ny strategi for en gang i fremtiden å bli universitet. Regionen samlet inn 270 millioner kroner til et universitetsfond. Planleggingen var i gang.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse