Annonse
04:00 - 17. mars 2006

Max Weber (1886 –1920)

Annonse

 • Tysk sosiolog, en av den klassiske sosiologis grunnleggere.

 • Leverte bidrag spesielt innenfor økonomisk historie og byråkratiets sosiologi.

 • Blant kjente arbeid er Den protestantiske etikk og kapitalismens ånd (190405), hvor han hevder at den protestantiske puritanisme er en hovedårsak til fremveksten av moderne kapitalisme. Et annet hovedverk er Wirtschaft und Gesellschaft (posthumt 1921-22).

 • Lese mer?

  — Prøv Morgenbladet —
  Det er
  ettertanken
  som teller
  Inntil 30% rabatt
  Bestill her
  Annonse

  Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

  Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

  Mer fra Aktuelt