Annonse
04:00 - 17. mars 2006

Fanger

Annonse

Etter at USA startet sin “krig mot terror” er det særlig tre fengsler som har kommet i fokus: Abu Ghraib, Irak; Guantanamo, Cuba og Bagram, Afghanistan.

 • I 2004 ble flere bilder som viste at fanger ved Abu Ghraib-fengslet ble torturert, offentliggjort. Februar i år ble ytterligere bilder fra samme fengsel kjent. Flere av de amerikanske soldatene som sto bak mishandlingen er idømt fengselsstraffer.

 • Mange av krigsfangene fra “krigen mot terror” blir sendt til Guantanamo-bukta på Cuba, også kjent som Camp X-ray. De får ikke behandling som krigsfanger i henhold til Genèvekonvensjonen. Denne uken ble en rekke dokumenter herfra offentliggjort.

 • ALLEREDE ABONNENT?
  Begrenset sommertilbud
  Inntil 50 % rabatt
  Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
  Annonse