Annonse
04:00 - 17. mars 2006

Fanger

Annonse

Etter at USA startet sin “krig mot terror” er det særlig tre fengsler som har kommet i fokus: Abu Ghraib, Irak; Guantanamo, Cuba og Bagram, Afghanistan.

 • I 2004 ble flere bilder som viste at fanger ved Abu Ghraib-fengslet ble torturert, offentliggjort. Februar i år ble ytterligere bilder fra samme fengsel kjent. Flere av de amerikanske soldatene som sto bak mishandlingen er idømt fengselsstraffer.

 • Mange av krigsfangene fra “krigen mot terror” blir sendt til Guantanamo-bukta på Cuba, også kjent som Camp X-ray. De får ikke behandling som krigsfanger i henhold til Genèvekonvensjonen. Denne uken ble en rekke dokumenter herfra offentliggjort.

 • Lese mer?

  — Prøv Morgenbladet —
  Det er
  ettertanken
  som teller
  Inntil 30% rabatt
  Bestill her
  Annonse

  Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

  Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

  Mer fra Aktuelt