Annonse
04:00 - 18. november 2005

Grenser for ansvar

Annonse

“Posten er butikk – ikke politikk” var tittelen på et leserbrev i Dagens Næringsliv denne uken. Der argumenterer Posten Norges konstituerte konsernsjef, Klaus-Anders Nysteen, for at det ikke er Postens oppgave å ta hensyn til distriktspolitikk og mediemangfold når de legger ned kontorer og setter opp portoprisene.

– Jeg skjønner Posten godt. Det er noe med at hvis du først har sagt butikk, så må du ta det helt ut. Overlater du politikken til Posten så åpner du også for kameraderi. Den som kommer på listen over aviser med rett til nedsatt porto er den med de beste kontaktene i Posten, sier Sverre A. Christensen, forsker ved Handelshøgskolen BI, som ikke er sikker på om det nye postregimet er en god idé.

Han mener Den norske stat har vært en god eier nettopp fordi den har fulgt “Hydro-modellen” der Staten holder fingrene unna styrefatet.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.