Annonse
04:00 - 14. oktober 2005

Delfiner synger "Batman"

Annonse

Syngende Disney-dyr er ikke lenger bare forbeholdt tegnefilmens verden. Forskere ved New College of Florida har nemlig lært definer å synge kjenningsmelodien til tv-serien om Batman. Det dreier seg riktignok om en svært lys og kort versjon av melodien, som skriver seg fra den gamle tv-serien fra sekstitallet “Bat-maaaaaan”. Vi erindrer at dette refrenget kun inneholder én tone, og at det derfor kanskje er tvilsomt å kalle det en “sang”?

Uansett skal dette være det første tilfellet der ikke-menneskelige pattedyr har vist at de kan kjenne igjen rytmer og reprodusere dem vokalt, skriver nettstedet Hyperion.

Forsker Heidi Harley forteller til ABC News at delfinene ble belønnet med fisk for å avsynge melodien når de ble vist en Batman-figur. Om dette er en ny form for karaoke kan interesserte finne ut når resultatet presenteres på konferansen til Acoustical Society of America og NOISE-CON 2005 i Minneapolis 17.–21. oktober. Sangerne hører i hjemme i Disneys Epcotsenter.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt