Annonse
04:00 - 22. juli 2005

Forsker på objektiv lykke

Annonse

I Tromsø skriver avisen Nordlys om to forskere ved UIT, som gjennom et forsøk på 30 personer har prøvd å finne objektive og fysiologiske mål på lykke. Forsøkskaninene ble vist bilder av ansikter som viste forskjellig grad av glede. Det viser seg at de som hevder de er lykkelige dveler lenger ved de glade fjesene. Forsker Hella Oelmann utdyper: “Er man lykkelig, så ønsker man å maksimere den følelsen, og bli enda lykkeligere. Det motsatte skjer hvis man ikke har det så bra. Hvis alt er mørkt og jævlig, så søker man stimuli som forsterker det.” På gata i Tromsø gjorde Nordlys sin egen undersøkelse. Hos en gjeng damer rundt et kafébord det de enkle gleder som gjelder. “Lykken er venner, oldebarn og kake.” Tromsødamene trenger neppe lykkeforskere for å gi dem objektive mål på lykke. Det har de selv funnet ut av for lenge siden. For som damene sier: “Noen ganger er lykken et ørlite glass sherry.”

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse