Annonse
04:00 - 27. mai 2005

Færre norske forskere

Annonse

De siste årene har det vært en sterk nedgang i antall norske forskerdøgn i Ny-Ålesund. Utenlandske institusjoner har imidlertid økt sin virksomhet. I 2004 var det til sammen 9648 forskerdøgn, og tallet har ligget på rundt 10 000 de siste årene. Noen av forskerne har klaget på at det har vært for dyrt å bo og forske i Ny-Ålesund.

– Vi skal ta kostnadsbaserte priser, og gå i balanse. Det er tidligere bestemt at det ikke skulle være mulig å prute på prisene, og at alle skulle behandles likt, sier direktør Oddvar Midtkandal i Kings Bay.

– Hvor mange er det plass til da? Før det går ut over miljø og renhet?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse