Annonse
04:00 - 21. november 1997

Transarkitektur

Annonse

Intervju: Moderne teknologi åpner opp for hvordan man innen arkitekturen danner helt nye modeller og urbane rom. Den amerikanske teoretikeren Marcos Novak, som nylig var på Norgesbesøk, understreker filosofisk at vi som «nomader» lett venner oss til nye oppfatninger av både tid og rom.

AV TRULS LIE

Ifølge teoretikeren Marcos Novak har arkitekturen i over to hundre år ikke klart å holde tritt med ny kunnskapsdannelse. Verdensbildet som dannet seg via relativitetsteori, kvantemekanikk og opp til dagens hyperspace eller stokastiske univers etterlot seg en arkitektur tynget ned og bundet av det materielle.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse