Annonse
04:00 - 16. februar 1996

Den lille samtalen

Annonse

Informasjonsteknologi: Erik Solheim mener den nye informasjonsteknologien vil påvirke samfunnet i samme grad som oppfinnelsen av boktrykkerkunsten. Vi har snakket med ham om Internett, opphavsrett, kreativitet, demokrati og overvåkning. Intervjuet av og Truls Lie.

Solheim har selv inntatt rollen som pådriver for å sette ny teknologi på den politiske dagsorden gjennom fjorårets bok Den store samtalen – i stor grad viet den nye informasjonsteknologien (IT).

Rapporten om IT-veien skal i stor grad stake opp kursen for Norges IT-satsning og holdninger i årene framover, og har av mange blitt imøtesett med stor forventning. Solheim er sterkt kritisk til rapporten. Han påpekte nylig både i VG og på Software ‘96 at Statssekretærutvalgets rapport om «IT-veien» like gjerne kunne vært skrevet av Microsofts Bill Gates.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.