Annonse
04:00 - 16. februar 1996

Den lille samtalen

Annonse

Informasjonsteknologi: Erik Solheim mener den nye informasjonsteknologien vil påvirke samfunnet i samme grad som oppfinnelsen av boktrykkerkunsten. Vi har snakket med ham om Internett, opphavsrett, kreativitet, demokrati og overvåkning. Intervjuet av og Truls Lie.

Solheim har selv inntatt rollen som pådriver for å sette ny teknologi på den politiske dagsorden gjennom fjorårets bok Den store samtalen – i stor grad viet den nye informasjonsteknologien (IT).

Rapporten om IT-veien skal i stor grad stake opp kursen for Norges IT-satsning og holdninger i årene framover, og har av mange blitt imøtesett med stor forventning. Solheim er sterkt kritisk til rapporten. Han påpekte nylig både i VG og på Software ‘96 at Statssekretærutvalgets rapport om «IT-veien» like gjerne kunne vært skrevet av Microsofts Bill Gates.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse