00:00 - 04. mai 2018

«Tiden skal brukes til å male»

– Samfunn og kunst er to forskjellige verdener, sier Håkon Bleken. 

«Sjanseseilas»: Bleken, som muligens den mest omfattende karrieren blant norske nålevende kunstnere, snakker stadig om usikkerhet i møte med maleriet. – Det å male er å famle hele tiden. Det er viktig å beholde den usikkerheten og nysgjerrigheten.

«Har du lest innlegget mitt i Adresseavisen i dag?», sier Håkon Bleken idet han åpner døren for mitt andre besøk.

Han hjelper meg av med jakken, plasserer meg i sofaen og gir meg avisen mens han selv går inn på kjøkkenet for å lage kaffe. Like etterpå setter han et fat med wienerbrød og kaffe på bordet mellom oss.

– Kom og se, sier han. – Ser du den halvøya i midten der? Byen og ordføreren har vedtatt å bygge en stor hall for håndball og fiskerimesser her nede. Den ble solgt til kommunen med betingelse om at det skulle bli park. Nå river de den enorme bygningen der og skal bygge en som er dobbelt så stor. Det kommer til å ta drepen på hele området.

Annonse