Annonse
15:36 - 21. januar 2020

Hareide har tyngden til å bekle de fleste ministerposter, skriver Åshild Mathisen.

Knut Arild Hareide har tyngden til å bekle de fleste ministerposter, skriver Åshild Mathisen.

Kanskje hadde ikke Hareide så veldig lyst til å være med inni den julegenseren. Og kanskje har han ikke så veldig lyst til å gå inn i regjering, heller. Men kan han føle seg presset til det? Og vil Ropstad føle seg presset til å ta han inn? Foto: KrF
Annonse

Med Frp ute av dansen må vel Knut Arild Hareide kunne gå inn som statsråd i det som etter Frps exit er blitt regjeringsalternativet KrF gikk til valg på? Det er mange i KrF som håper på det nå. At den ene personen som har den symbolske tyngden til det, kan forene et splittet parti ved å gå inn i regjering. Nå som selve årsaken til konflikten er borte, må han vel kunne legge vekk sin anbefaling om å samarbeide til venstre – for partiets beste?

Splittelsen i KrF virket uforsonlig. Men er det fortsatt mulig for de to fløyene som ville hver sin vei, å samles for å redde partiet? For mannen som ble KrF-leder som følge av striden om veivalget, Kjell Ingolf Ropstad, vil ha store problemer i kommende valg i 2021 uten å appellere til venstresiden i partiet.

Å invitere inn selve hærføreren kan være en mulighet til å lime sammen det som ble knust i mange biter under den bitre striden om KrFs profil og fremtid. Nå som Frp er ute, kan det å invitere Hareide inn vise at stridsøksen er begravet og KrF atter samlet.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse