Annonse
14:06 - 12. april 2019

Fra skyggene av det vi vet!

Poul Behrendt svarer Oktober forlag. 

Annonse

Som det også fremgår av selve sitatet i Oktobers innsigelse, har jeg aldri skrevet at Linda først fikk lese Om Våren etter boken var utgitt – men derimot at hun mottok den «samtidig med anmelderne» (som normalt mottar en bok et par uker før utgivelsen). Av en opptegnelse i Karl Ove Knausgårds fjerde årstidsbok Om sommeren, datert 1. juni 2016, fremgår det at Boström Knausgård hadde fått lese Om våren «tre uker» tidligere – med en kommentar til lesningen fra hennes side som vitnet om at hun ikke hadde hatt mulighet til å lese bokens manuskript. Om våren kom ut 26. mai 2016, altså to uker senere. Det – og mye mer – fremgår i min bok Fra skyggerne af det vi ved, som kom ut på Rosinante 5. april i år

Poul Behrendt

Litteraturforsker og forfatter

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse