Annonse
00:00 - 30. desember 2017

Årets beste bilder 2017

Fotografiske høydepunkter fra Morgenbladets fotografer.

Annonse
Hans Christian Bach fra Rednings­selskapet har oppdaget et fartøy nær den tyrkiske kysten og speider med kikkert for å identifisere det. Fotografert av Gorm K. Gaare til reportasjen Rapport fra Norges nye yttergrense, publisert 13. januar.
Kunstner Christian Messel fotografert av Eivind H. Natvig for portrettet Antikvarens dilemma, publisert 20. januar.
– Tid er det mest verdifulle folk har, og når de tenker høyt nok om deg til å komme og se deg, bruke pengene sine, og tiden sin … Hey, man, that show gotta be right. Lee Fields fotografert av Christian Belgaux for portrettet Lee Fields, soulmann, publisert 3. februar.
Den japanske kunstneren Takashi Murakami fotografert av Herman Dreyer for artikkelen Zen og kunsten å selge seg selv, publisert 10. februar.
Manuel Lains sier han er «ekstrem optimist» når det kommer til teknologi. – Jeg ser for meg at vi kommer til å fly rundt. Bare av å tenke på at du skal fly et sted, så flyr du dit. Fotografert av Eivind H. Natvig under den årlige konferansen til Trump-tilhenger Hans Jørgen Lysglimt Johansen på Gran Canaria, til reportasjen Et lysglimt inn i fremtiden, publisert 10. februar.
Mens velgere verden rundt gjør opprør mot såkalte politiske eliter, jobber 94 norske kommuner frivillig med en reform som kan føre til større avstand mellom folket og politikerne. Fotografert av Knut Egil Wang til reportasjen Da Andebu ble Sandefjord, publisert 24. februar.
Avslapping under innspilling av Kristoffer Borglis første langfilm, Drib. Fotografert av Christian Belgaux til reportasjen Så lenge det er ekte, publisert 17. mars.
Kunstner Tori Wrånes har skapt parallelle universer verden rundt med troll i joggesko og svevende saccosekker. Fotografert av Christian Belgaux til portrettet «Jeg er beinhard. Jeg kødder ikke», publisert 31. mars.
– Skal du klare å gi ungene dine en god oppvekst, er sekstimersdagen bedre. Vi er ikke satt på planeten kun for å jobbe, mener Andreas Moltu, tillitsvalgt ved Tine Heimdal. Fotografert av Katinka Hustad til reportasjen Men sekstimersdagen var ikke død, publisert 21. april.
Nordmenn flyr i gjennomsnitt 7,3 ganger i året, ifølge miljøorganisasjonen Framtiden i våre hender. Det er dobbelt så mye som svenskene. Fotografert av Christian Belgaux for reportasjen Norge tar av, en reise til hjertet av den norske flyavhengigheten, publisert 28. april.
Det ser ut som kjøtt, smaker som kjøtt – men er det ikke. Fotografert av Katinka Hustad for Smaken av kjøtt, publisert 28. april.
Thure Erik Lund kan ikke på stående fot komme opp med en idé som skaker ved virkelighetsoppfatningen vår. Han trenger et par dager. Norges mest egenartede forfatter fotografert av Christian Belgaux for intervjuet Åndsmennesket i verdensmaskinen, publisert 12. mai.
«Du ville aldri fått Thomas Bernhard til å gå rundt å gjøre dette her, ikke sjans.» Morgenbladet fulgte Karl Ove Knausgård på tysklandsturné for Min Kamps sjette bind. Her på hotellrommet til Knausgård i Frankfurt am Main. Fotografert av Christian Belgaux for reportasjen Med Hitler i trillekofferten, publisert 2. juni.
Morgenbladet følger seks enslige menn i tyveårene fra Raqqa i Syria og forteller deres historier. Vi møttes første gang 15. september 2015, da de hadde flyktet fra borgerkrigen i hjemlandet og var på vei til Norge. Her er Ahmad, som aldri har ridd før, blitt stum av lykke over møtet med den vakre hesten. Fotografert av Katinka Hustad for reportasjen Inn i det norske, publisert 2. juni.
Hvorfor ble dronningen spurt om å stille ut ved Kode? – Det må du spørre Karin Hindsbo om, svarte dronning Sonja ved åpningen. Hun håpet at utstillingen hennes vil lokke besøkende som aldri har vært på museum, men som kanskje er nysgjerrige på hva et museum er. Fotografert av Helge Skodvin for Vestlandsekspressen, publisert 2. juni.
Om Hilmar Fredriksen har en metode, er det å la ting skje av seg selv. Fotografert av Katinka Hustad for portrettet Å gjenkjenne, men ikke forstå, publisert 23. juni.
For ti år siden tok hun ikke menn i hånden. Nå vil Maryam Trine Skogen trosse drapstrusler, hets og latter og bli Norges første kvinnelige imam. Fotografert av Katinka Hustad for reportasjen Imamen med leppestift, publisert 11. august.
Båndene mellom familieparkene og det norske kulturlivet er tette. Hvordan er nivået på parkenes egne kulturtilbud? Far og sønn dro til Hunderfossen, Tusenfryd og Kristiansand Dyrepark for å undersøke. Fotografert av Nils Lien Sunnby (7) for reportasjen Hva vi fikk se i parken, publisert 14. juli.
I dag har langt flere mulighet til å bli foreldre enn noen gang før. Bioteknologien skaper nye familier. Her er familien Brandstorp Moen, fotografert av Katinka Hustad for reportasjen Den moderne familien, publisert 28. juli.
Jonas Gahr Støre er mer distansert til folk flest enn han liker å innrømme. Kanskje kostet det ham valgseieren? Støre-biograf Ståle Wig og fotograf Christian Belgaux fulgte Ap-lederen i månedene før valget i reportasjen Da Jonas møtte folket, publisert 18. august. Her er Gahr Støre i en vindtunnel på Voss, 25. juni.
– Bare ikke kall meg hippie. Jeg hater hippier, du har vel aldri sett en hippie som tar vare på moren sin, sier Vanessa Baird i samtale med Lotte Konow Lund. Fotografert av Christian Belgaux for Indrefileten i livet er å sitte i mørket, publisert 18. august.
Trym Tøfte (18) på sin KTM Duke 125 lettmotorsykkel. Den kjører han til skolen i Fredrikstad hver dag. Men han bytter den gjerne ut med en elektrisk utgave om det blir tilgjengelig i Norge. Hans aller første stemme går til Miljøpartiet De Grønne. Fotografert av Katinka Hustad for reportasjen Ung dom, publisert 8. september.
Ett minutt på ni minnet Arbeiderpartiets valgvake på Folkets Hus om et skoleball. Så ble festen brått avbrutt. Fotografert av Christian Belgaux for Apokalypse nå, publisert 15. september.
Professor Anne Beate Reinertsen sier det er bra med forskning som først får deg til å le og deretter til å tenke. Fotografert av Christian Belgaux for Posthumanisme i barnehagen, publisert 29. september.
Den indiske forfatteren Arundhati Roy, fotografert av Katinka Hustad for Hun forteller India på vrangen, publisert 20. oktober.
Eva Storsveen (74) fotografert av Katinka Hustad for Sissel Grans essayserie om aldring, En bruksanvisning til alderdommen, publisert 22. september til 8. desember.
I frosne massegraver ligger likene av 9500 ofre for Josef Stalin. Nå har de døde kroppene havnet midt i striden om hvordan Russlands historie skal huskes. Gravmarkør i Sandarmokh fotografert av Christian Belgaux for reportasjen Fengslet av fortiden, publisert 17. november.
To år etter at «Mahad» kom til Norge skal 16-åringen nå bo alene på hybel. Fotografert av Odin Drønen for Barneombudet: - Flyktningbarn diskrimineres, publisert 17. november.
SSB-forsker Erling Holmøy fotografert av Katinka Hustad for «Jeg fikk mer og mer følelsen av at dette var et regissert spill», publisert 1. desember.
– Om vi løp gjennom museene, ville alle bilder klistret seg på oss, sier Marthe Ramm Fortun. Christian Belgaux fotograferte performancekunstneren på Nasjonalgalleriet for portrettet La alle stemmer klinge i samme rom, publisert 22. desember.

 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse