Annonse

Annonse

00:00 - 03. november 2017

Tysk og hvit og frisk

Navn: Peter Jakob Kühn Jacobus Riesling trocken 2015. Område: Rheingau, Tyskland. Varenummer: 5624001. Pris: 190 kroner.

Selv nå i høstmørket kan det oppstå et akutt behov for frisk, tysk hvitvin i glasset. Da er det lurt å ha bestilt og hentet denne lille perlen fra Peter Jakob og sønnen Peter Bernhard Kühn i Rheingau. De var pionerer i arbeidet for å gjøre riesling-viner i Rheingau tørrere enn de pleide å være, og har etter hvert fått flere produsenter med på å redusere sødmen. Nettopp den friske og tørre stilen er husets varemerke. Jacobus-rieslingen har i tillegg en litt feit, nøttete stil i nesedraget, og smaker av både lime og grapefrukt. Dette er fin-fine saker.

Passer til: Fiskeretter av mange slag, både hverdagens fiskekaker og avanserte festretter.

TG

 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent

Annonse

Mer fra Påfyll