Annonse
00:00 - 10. november 2017

Tysk riesling, uke 2

Annonse

Navn: Julian Haart Mosel Riesling 2016. Område: Moseldalen, Tyskland. Varenummer: 1480001. Pris: 190 kroner.

Vi holder oss til tysk riesling en uke til, denne gang til en søtere versjon av arten enn Kuhns tørre i forrige uke. Kvalitetstesten på viner med en del restsødme er hvor godt balansert de er med syre, og den testen består produsenten Julian Haart med glans. Haart er opprinnelig kokk, men begynte som vinmaker i 2011, og dyrker nå druer på fire hektar vinmarker i Piesport i Mosel. Han får bemerkelsesverdig mye skryt for det han gjør, og ukens anbefaling forklarer hvorfor. Her er det både krydder og sitrus i smaken, dette er en vin som egner seg veldig godt til thairetter. Mange har oppdaget Haarts viner, så ukens anbefaling er utgått i bestillingsutvalget, men er hyllevare på noen pol, som i Hammerfest og City Syd i Trondheim. Ikke nøl om du er i nærheten.

TG

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Påfyll