Annonse
00:00 - 17. november 2017

Sauce béarnaise, for pokker!

Annonse

Sébastien Boudet: Sébastiens franska kokbok (Bonniers fakta, 2017)

På sin hyppig oppdaterte Instagram-profil fremstår han med en heftighet som får Per Sundnes til å virke behersket. Den franske bakeren og kokken Sébastien Boudets seneste bok byr på den ene herligheten etter den andre. Confitert steinsopp! Helstekt selleri! Bare én innvending: I en ellers strålende oppskrift på côte de bæuf foreslår han å droppe bearnessaus til fordel for en «fräsch tomatsallad». Man gir pokker ikke slipp på en anledning til å nyte keiseren av sauser, altså. Boudet tilgis bare fordi han gir en solid oppskrift på samme saus et annet sted i boken.

Red.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Mer fra Påfyll