Annonse

Annonse

00:00 - 03. november 2017

Brød til eh… folket

Nathan Myhrvold et.al. (red.): Modernist Bread (7. november, The Cooking Lab)

Microsoft-rikingen og patenthøvdingen Nathan Myhrvold har brukt et uoverskuelig antall millioner dollar på å vitenskapeliggjøre gastronomien. Med monsterverket The Modernist Cuisine (2011) gjorde han restaurant- og hobbykokker til kjemikere og pyroteknikere. Flere av oppskriftene krevde utstyr man ellers forventer å finne hos Nasa. I et nytt fembindsverk legges det nobleste av alle håndverk – brødbaksten – under den «modernistiske» lupen. Synes du prisen på 5296 kroner eller en forsendelsesvekt på 24 kg er i drøyeste laget? Da tar du bare ikke brød alvorlig nok.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent

Annonse

Mer fra Påfyll