Annonse
00:00 - 03. november 2017

Brød til eh… folket

Nathan Myhrvold et.al. (red.): Modernist Bread (7. november, The Cooking Lab)

Annonse

Microsoft-rikingen og patenthøvdingen Nathan Myhrvold har brukt et uoverskuelig antall millioner dollar på å vitenskapeliggjøre gastronomien. Med monsterverket The Modernist Cuisine (2011) gjorde han restaurant- og hobbykokker til kjemikere og pyroteknikere. Flere av oppskriftene krevde utstyr man ellers forventer å finne hos Nasa. I et nytt fembindsverk legges det nobleste av alle håndverk – brødbaksten – under den «modernistiske» lupen. Synes du prisen på 5296 kroner eller en forsendelsesvekt på 24 kg er i drøyeste laget? Da tar du bare ikke brød alvorlig nok.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Mer fra Påfyll