Annonse
00:00 - 17. november 2017

Diamantblod

Annonse

Navn: Domaine le Sang des Cailloux Vacqueyras Cuvée Floureto 2013. Område: Sør-Rhône, Frankrike. Varenummer: 9051401. Pris: 279 kroner.

Serge Férigoule har en enorm bart og ser ut som selve legemliggjøringen av det gode liv i Vacqueyras, et lite vindistrikt nord i Provence og lengst sør i Rhône-dalen. Området fikk sitt opprinnelsesmerke i 1990, samme år som Férigoule etablerte vinhuset Sang des Cailloux, som betyr småsteinenes blod, eller diamantenes blod, alt etter som. Han og sønnen Frédéri lager viner med økologiske metoder, og ukens anbefaling er en dyprød vin med mye smak av moden frukt, litt urter og ganske myke tanniner. Den trenger et par timer på karaffel før servering, og passet aldeles utmerket til min brors selvskutte hjort. Om utbyttet fra årets hjortejakt er magert, kjøp vinen likevel: Den tåler å ligge en ti års tid.

TG

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Mer fra Påfyll