Annonse
00:00 - 17. november 2017

«Bør jeg spise kjøtt til jul, for samholdets skyld?»

Etikeren svarer.

Annonse

Siden sist vinter er både min søster og jeg blitt vegetarianere. Min søster er rimelig overbevist, jeg er litt mer pragmatisk og er vegetarianer – med mindre det skaper bry for noen andre. Allerede nå ser jeg at julen kan bli en utfordring: I min familie spiser vi pinnekjøtt. Min søster har alltid vært kresen i matveien og fått en egen rett uansett. Det kommer til å fortsette i år, og dermed vil det være et kjøttfritt alternativ på bordet. Mitt dilemma er at vi bare er fem i familien. Og det føles plutselig som om jeg ødelegger en tradisjon vesentlig mer når to av fem ikke spiser tradisjonsmaten, enn når bare én av oss ikke spiser den. Da blir vi plutselig to leirer. Er det å spise det samme rundt samme bord så viktig som jeg nå føler det er? Bør jeg spise kjøtt til jul, for samholdets skyld?

Hilsen sosialt (over?)følsom, 30

 

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Påfyll

«Rygterne beskylder keiseren for at sætte vel megen pris på et godt glas.»