Annonse
00:00 - 17. november 2017

Året etter Kraftkar

Annonse

Verdensmesterskap: World Cheese Awards. Sted: London. Dato: Fredag 17. november.

Denne fredagen er det duket for 29. årgang av verdensmesterskapet i ost, som i år avvikles på Tobacco Dock i London. Osten Kraftkar fra Tingvoll på Nordmøre ble verdensberømt da den vant gull i klassen for blåmuggoster, og den har siden vært nesten umulig å få tak i. I år deltar 17 norske produsenter med i alt 40 oster i konkurransen, og en av dem er en cheddar fra Jevnaker som lages på Thorbjørnrud hotells eget ysteri ved Randsfjorden. Hotelleier Olav Lie-Nilsen sier til avisen Hadeland at de deltar mest for moro skyld. Men i tilfelle Hadelands-cheddaren skulle vinne gull: Sveiv innom Thorbjørnrud om du er i nærheten, sjekk ut ysteriet i den gamle svømmehallen og skaff deg en cheddar – den er god også uten gullmedalje.

Red.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.