Annonse
00:00 - 17. november 2017

Året etter Kraftkar

Annonse

Verdensmesterskap: World Cheese Awards. Sted: London. Dato: Fredag 17. november.

Denne fredagen er det duket for 29. årgang av verdensmesterskapet i ost, som i år avvikles på Tobacco Dock i London. Osten Kraftkar fra Tingvoll på Nordmøre ble verdensberømt da den vant gull i klassen for blåmuggoster, og den har siden vært nesten umulig å få tak i. I år deltar 17 norske produsenter med i alt 40 oster i konkurransen, og en av dem er en cheddar fra Jevnaker som lages på Thorbjørnrud hotells eget ysteri ved Randsfjorden. Hotelleier Olav Lie-Nilsen sier til avisen Hadeland at de deltar mest for moro skyld. Men i tilfelle Hadelands-cheddaren skulle vinne gull: Sveiv innom Thorbjørnrud om du er i nærheten, sjekk ut ysteriet i den gamle svømmehallen og skaff deg en cheddar – den er god også uten gullmedalje.

Red.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Mer fra Påfyll